Alnarpsparksvänner!

Observera att föredraget om Alnarpsliv är flyttat till den 4 november!

Nu är det skördetid i Alnarpsparken. Tag gärna en promenad ner till det sydöstra hörnet av sortimentträdgården avdelningen buskar och träd. Där hittar du olika varianter hasselnötter. Dra dig sedan ut i engelska parken till tennisbanan. En liten bit österut från tennisbanan växer tre stora äkta kastanjer vars frukter är en delikatess. Är du fortfarande hungrig kan du söka dig till äppellunden som ligger i den sydvästra delen av parken. Efter ett besök i äppellunden måste jag meddela att det inte finns så många äpplen där i år. Följer du den asfalterade cykelvägen upp mot parkladan hittar du emellertid ytterligare fruktträd.

Vårt årliga samarrangemang med Skåneländska gastronomiska akademins vänförening äger rum den 17 oktober. I år är det plommontema med föredrag av Inger Hjalmarsson och pannkaksbuffé på Alnarps restaurang. Välkommen till arrangemanget!

Vi har blivit inbjudna av Alnarpsveteranerna till två föredrag varav det första är redan nu på måndag.

Göran Thomé

Ordförande

Program

Inbjudan från Alnarpsveteranerna:

Måndagen den 23 september kl 18.00. Myllan, Agricum.

Thomas Björklund kommer och berättar om Malmö uppfinnarförening. Han informerar om några uppfinningar, som aktualiserats, samarbetspartner mm.

Anmälan: till epostadressen alnarpsveteranerna@ownit.nu eller till Christina Heintz mobil 070-8235878 senast 20 september.

Onsdagen den 2 oktober kl 19.00

Nöjesteatern: Grease.

 

Torsdagen den 17 oktober kl 18. Alnarps restaurang/Myllan

Genbankskurator Inger Hjalmarsson: Plommon – om plommonens odlingshistoria i Sverige och om äldre plommonsorter som bevaras i Nationella genbanken.

Samling på Alnarps restaurang där en pannkaksbuffé med plommontema är uppdukad. Kostnad av 125 kr per person. Anmälan till gerd.gustavsson@gmail.com  tfn 0704 66 77 65 senast den 11 oktober. Anmälningsavgiften på 125 kr/person betalas in på bg 5258-3127.

 

Inbjudan från Alnarpsveteranerna:

Måndagen den 21 oktober kl 18.00. Myllan, Agricum.

Professor Peter Witzgall berättar om forskningens roll för vinodlingens utveckling i Skåne.

Anmälan till epostadressen alnarpsveteranerna@ownit.nu eller till Christina Heintz mobil 070-8235878 senast 18 oktober.

 

Måndagen den 4 november kl 18.00. Myllan, Agricum.

Alnarpsliv Göran Kritz och Boel Sandskär berättar om sin nypublicerade bok.