Föreläsning – ”Vår i trädgårdslunden” 28/3

Följ med på Ulfs vandring genom trädgårdslunden från tidig till sen vår och lyssna på framgångar och bakslag i odlandet av lundens juveler.
Han lovar att ha med sig en del godbitar till försäljning. Ulf är född och uppvuxen i norra Tyskland. Han har pluggat biologi och arbetat med marknadsföring av fisket i Mörrumsån under många år. Han är en uppskattad föredragshållare både i Sverige och utomlands.
Ulfs trädgård ligger i Mörrum. Han köpte fastigheten, vid den ”världsberömda” Mörrumsån 2006 och har därefter förvandlat gräsmattan till ett paradis för sällsynta lundväxter.
Han är en ”typiskt samlare”, som har cirka 3 000 udda växter i den 1 000 m2 stora trädgården. De flesta kommer från Asien och Nordamerika ock tack vare liknande klimat i dessa delar av världen står de ut med den ”Svenska sommaren” och våra andra tre varierande årstider.
Ulfs favoriter är Nunneörter, Guckuskor, Hundtandsliljor, Sockblommor, Fotblad, Kobrakallor, Blåsippor, Treblad och framförallt Vitsippan med alla dess bedårande skepnader.

Kostnadsfritt för medlem, 100 kr för icke medlem, kontant/swish vid ankomst.

Adress: Crafoordssalen Sundsvägen 14 Alnarp.

Ingen anmälan. Ta gärna med fika till pausen. Efter föredraget finns möjlighet att handla intressanta plantor.

Info: Monica Ange, monica.ange@sktradgard.se eller 0707-92 05 96

Datum

2019 mar 28
Expired!

Tid

18:30 - 21:00

Plats

Crafoordsalen
Sundsvägen 14, 23053 ALNARP

Aktivitetsansvarig

Skånska Trädgårdsföreningen
E-post
info@sktradgard.se
Till toppen