Guidad tur Katrinetorps Landeri-Malmö FULLBOKAT

FULLBOKAT

Herrgården med anor från 1799 en av landets bäst bevarade empireanläggningar med historiska trädgårdar, bl a köksträdgård med fransk förebild och tillhörande engelsk landskapspark. Mycket av det som odlas i köksträdgården kan avnjutas på tallriken i Katrinetorps trädgårdscafé. På Katrinetorp hittar du två butiker där du kan hitta ett minne att ta med dig hem från besöket.https://malmo.se/Uppleva-och-gora/Natur-och-parker/Katrinetorp-landeri.html . I butiken finns med bland annat keramik, textilier, marmelad och andra matvaror, samt böcker med inriktning på mat, trädgård och historia. En guidad tur i historiens vingslag med en liten introduktion om huvudbyggnaden och större fokus på de olika trädgårdarnas historia. Ca en timmes guidning och möjlighet att strosa omkring en stund i trädgårdarna själv också efter guidningen.

Adress: Katrinetorps Landeri, Katrinetorps allé, 215 74 Malmö. Samling vid linden på gårdsplanen. Kläder efter väder och social distansering enligt covid-19 restriktioner.

Kostnad: 100kr för medlem, 120kr för icke medlem swish/kontant.

Anmälan: Senast 4/8 helst mejl eva.ekenstierna@sktradgard.se  eller mobil 0702-381430. Ange medlemsnummer, namn och mobilnummer.

Datum

2020 aug 12
Expired!

Tid

17:00 - 19:00

Kostnad

Kr100/120

Plats

Katrinetorp
Katrinetorps Allé, Malmö

Aktivitetsansvarig

Skånska Trädgårdsföreningen
E-post
info@sktradgard.se
Till toppen