Utflykt med egen bil på Söderåsen. Trädgårdsbesök, fika, hembygdsmuseum och snittblomsodling

Vi börjar med ett trädgårdsbesök uppe på Söderåsen, sedan fikar vi och besöker hembygdsmuseet. Efter det tar vi oss ner till Belindas snittblomsodling i Billesholm.
Kl. 10.00. Trädgårdsbesök vid Stenestad
I Änglaberga uppe på Söderåsen har Lotta och Roger skapat sitt paradis. Trädgården är fylld med buskar och perenner med ett trädgårdsland som är kringgärdat med spaljerade fruktträd. Speciell vikt har lagts på att ta hand om regnvatten och att skapa en välkomnande miljö för insekter, kräldjur och fåglar. Trädgården är full av roliga detaljer och spännande lösningar. Vi har egna plantor till salu för de som är intresserade.
Adress: Änglaberga 2726, 268 76 Kågeröd.
Kl. 11.30. Fika och besök på Hembygdsgården i Stenestad
Fika med smörgåsar i Mormors Bod & Kaffestuga. Besök på intilliggande Hembygdsgård som också är ett museum. Boningshuset har en inredning från sent 1800-tal. På ovanvåningen finns bland annat en skolsal från samma tid. I hantverkslängan finns miljöer som visar på sådant som tidigare har funnits i byn såsom redskap och vagnar.
Adress: Stenestad 2678, 268 76 Kågeröd.
Kl. 13:30, Besök på snittblomsodling i Billesholm
Belinda Wigerfelt, snittblomsterodlare och florist, odlar blommor miljövänligt på friland i Billesholm. Har en butik i Folkets Park, precis bredvid odlingen, där man kan köpa buketter, närodlade perenner och delta i workshops i blomsterbinderi. Under högsäsong är odlingen öppen för självplock av blommor. Under studiebesöket berättar Belinda om sin bakgrund och hur det kom sig att hon började odla blommor i säsong, enligt så kallade Slow Flowers. Hon visar runt på odlingen och berättar vilka odlingsmetoder hon använder och vilka sorter hon odlar.
Adress: Billesholmsvägen 64, 260 50 Billesholm, i Folkets Park.

Max deltagare 20.
Kostnad: 250 kr för guidning inklusive fika, Swish eller kontant jämna pengar som betalas vid ankomst.
Anmälan: via hemsidan under denna aktivitet
Ansvarig: Per Åström, per.astrom@sktradgard.se

Biljetterna slut!

Datum

2024 jun 09

Tid

10:00 - 15:00

Kostnad

250 kr

Plats

Stenestad, Änglaberga

Aktivitetsansvarig

Per Åström
E-post
per.astrom@sktradgard.se
BOKA AKTIVITET
Till toppen